Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

Inschrijving VNAB kennissessie Big Data geopend

Big Data is overal, maar wat kunt u er precies mee en wat zijn de risico’s? Dit is het thema van de eerste VNAB kennissessie op dinsdagochtend 17 maart waarvoor de VNAB haar leden en geassocieerd deelnemers graag uitnodigt. We geven hiermee gehoor aan de behoefte van onze leden naar meer kennis over Big Data, zoals door de aanwezigen is aangegeven tijdens het VNAB event over nieuwe risico’s op 8 oktober jl. in Eindhoven. Deze kennissessie vormt tevens de eerste in een reeks van kennissessies welke de VNAB voornemens is te organiseren voor en met haar leden, en waarin uiteenlopende thema’s centraal zullen staan.


De kennissessie vindt plaats in het WTC Rotterdam en gaat vooraf aan het Meet the Market event van Lloyd’s Benelux.

De sprekers tijdens de kennissessie zijn;

  • David Lang (Chief Data Officer - Lloyd's of London)
  • Erik de Jong (Cybercrime Expert - Fox-IT)
  • Hans Groot (COO Benelux - Aon Benfield)
  • Paul Miller (Head of International Catastrophe Management - Aon Benfield)

Dagvoorzitter tijdens de ochtend is de auteur van diverse boeken en rapporten over onder andere Big Data, Sander Duivestein.

Programma

09.30 uur – Inloop

10.00 uur - Opening dagvoorzitter Sander Duivestein

10.20 uur - David Lang (Lloyd's of London)

11.10 uur – Pauze

11.30 uur - Erik de Jong (Fox-IT)

12.10 uur - Hans Groot en Paul Miller (Aon Benfield)

12.50 uur - Afronding dagvoorzitter Sander Duivestein

13.00 uur – Lunch

Sprekers

David Lang – Chief Data Officer (Lloyd’s of London)

David Lang is sinds 2011 werkzaam bij Lloyd’s of London. Voorheen in de rol van Head of Claims en sinds januari 2015 als Chief Data Officer. In zijn nieuwe functie is hij verantwoordelijk voor de data strategie van Lloyd’s. Dit maakt hem dan ook de uitgelezen persoon om te spreken over de strategieën die Lloyd’s hanteert en de voordelen en mogelijkheden die er zijn aan de hand van sprekende praktijkvoorbeelden.

Erik de Jong – Cybercrime Expert (Fox-IT)

Erik de Jong is Cybercrime Expert bij Fox-IT met meer dan 15 jaar ervaring. Hij is verantwoordelijk voor het Incident Response Team dat uitrukt bij grote incidenten. Hij weet als geen ander welke risico’s een bedrijf loopt op het gebied van cybercrime en moet dan ook geregeld te hulp schieten bij zijn klanten.

Hans Groot – COO Benelux (AON Benfield)

Hans Groot heeft al meer dan 25 jaar ervaring in de verzekerings- en herverzekeringsindustrie. Voordat hij in 2009 bij AON Benfield startte , was hij werkzaam bij de Delta Lloyd groep in diverse management- en directiefuncties, zoals Manager Herverzekering en Directeur Schade bij het Delta Lloyd label, Directeur Verzekeraars bij het Ohra label en Algemeen Directeur bij Ennia Caribe.

Paul Miller – Head International Catastrophe Management (AON Benfield)

Paul Miller stuurt vanuit zijn rol bij AON Benfield aan op het modelleren van catastrofes om de gevolgen en risico’s zo goed mogelijk in kaart te brengen. Samen met Hans Groot zal hij het gebruik van Big Data binnen zijn vakgebied nader toelichten.

Sander Duivestein – Trendwatcher, auteur, columnist, spreker

Sander Duivestein is professioneel trendwatcher, internetondernemer, adviseur, auteur en columnist over de impact van nieuwe technologie op mens, bedrijf en maatschappij. In de afgelopen jaren schreef hij meerdere boeken en rapporten over Bitcoin, Internet of Things, Wearables, Big Data, Social Media, Mobile, Cloud en de economische crisis.

Locatie - WTC RotterdamBeurs

WTC is het kloppend hart van het internationale bedrijfsleven in de regio Rotterdam. Ook is het de plek waar de assurantiebeurs van Rotterdam gevestigd was. Zelfs na het sluiten van de beurs blijft het WTC een centrale plek in Rotterdam en binnen de assurantiewereld. Lloyd’s Benelux houdt kantoor in het WTC en organiseert hier ook het Meet the Market event dat na afloop van de VNAB kennissessie van start zal gaan.

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor een ieder die werkzaam is bij een verzekeraarslid, makelaarslid of geassocieerd deelnemer van de VNAB. Het event biedt een uitgelezen kans om u te laten informeren over de mogelijkheden en kansen van Big Data, om branchegenoten te ontmoeten, om bij te praten en nieuwe contacten te leggen. U komt toch ook? Het aantal plaatsen is beperkt, wees er dus snel bij wat vol=vol!

Heeft u interesse om hierbij aanwezig te zijn maar geen uitnodiging ontvangen? Neem dan contact op met Paula du Pont via p.dupont@vnab.nl of +31 (0)10 253 20 66.

Meet the Market

De VNAB kennissessie wordt voorafgaand georganiseerd aan het Lloyd´s Benelux Meet the Market event. Tijdens dit event wordt de Londense markt nagebouwd door Lloyd´s managing agents, brokers en coverholders naar Rotterdam te halen om de verzekeringsindustrie uit de Benelux te ontmoeten. Dit evenement geeft u de mogelijkheid om bestaande verzekeringsvraagstukken voor te leggen aan underwriters, mogelijkheden te verkennen, als ook nieuwe relaties op te bouwen en bestaande relaties te onderhouden met de Londense markt. De markt opent om 13.00 uur gevolgd door parallelle workshop sessies vanaf 14.00 uur. Meet the Market vindt plaats in het WTC Rotterdam en sluit direct aan op de kennissessie Big Data van de VNAB. Meer informatie over het programma van Meet the Market en de aanmeldmogelijkheid leest u hier.

Publicatie datum: 23 februari 2015
Meer nieuws