Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

Hoe houden we de verschillende generaties aan boord?

In samenwerking met Young InSurance en de Master Verzekeringskunde (UvA) vond gisteren de tweede VNAB HR bijeenkomst plaats. Op de Amsterdam Business School kwamen zowel HR als young professionals samen om met elkaar in gesprek te gaan.

Het programma werd afgetrapt door een welkomstwoord van Rob Wagenvoord, werkzaam bij Willis en programma directeur van onder andere de Master Verzekeringskunde. Prof. dr. Koelewijn gaf vervolgens een presentatie getiteld ‘A licence to print money’ over het verdienmodel van verzekeraars in de toekomst. Tot slot schetste Sjaak Schouteren (Young InSurance) en Paula du Pont (VNAB) in hun presentatie de typische kenmerken van de vier verschillende generaties.

Tijdens de breakout sessie gingen alle aanwezigen in groepen uiteen om de gepresenteerde case voor te bereiden. Er werd gediscussieerd over vraagstukken als:

  • Hoe zorgen we ervoor dat personen uit de generatie screenagers behouden blijven voor het bedrijf? 
  • Hoe zorgen we ervoor dat de kennis van de protest generatie niet verloren gaat? 
Het programma werd traditioneel afgesloten met een netwerkborrel waar de HR en young professionals verder met elkaar in gesprek gingen.

Deze VNAB HR bijeenkomst was de tweede in een reeks bijeenkomsten waar HR professionals van onze leden samenkomen om de uitdagingen binnen de branche te bespreken. De HR bijeenkomsten dienen als platform waarop concullega’s kunnen discussiëren en overleggen over actuele thema’s. Heeft u als HR professionals interesse om een volgende HR bijeenkomst bij te wonen? Neemt u dan contact op met Paula du Pont via p.dupont@vnab.nl of 010 253 20 66.


Publicatie datum: 23 januari 2015
Meer nieuws