Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.

Eerste editie Terugkoppeling IUMI conference

Van 16 tot en met 18 september heeft in Toronto de IUMI (International Union of Marine Insurance) conference plaatsgevonden. In navolging hierop organiseerde de VNAB op maandag 28 oktober in samenwerking met DUPI Underwriting Agencies, Nationale-Nederlanden en Sedgwick de terugkoppeling van dit event. Vanuit een Lunch & Learn in 2018 is de Terugkoppeling IUMI conference uitgegroeid tot een waar event.

Een achttal sprekers mocht deze middag het podium betreden. De middag werd afgetrapt door Marc Schuling (Sedgwick). Hij vertelde onder andere wat de IUMI is, wie vanuit Nederland in de comités vertegenwoordigd zijn en wat de sponsormogelijkheden zijn. Daarna volgde Anneke Kooiman (Nationale-Nederlanden) met een presentatie over IUMI en haar ontwikkelingen waarin voornamelijk ‘Confronting the chaos for a sustainable future’ krachtig naar voren kwam. Emiel Paaij (DUPI Underwriting Agencies) gaf diverse interessante feiten en cijfers weer, gerapporteerd door de IUMI commissie in bijvoorbeeld het Global Marine Insurance Report 2019. Voor de pauze van start ging, was het podium voor Paul Hill (Aqualis Braemar). Hij ging tijdens zijn presentatie in op (super)jacht branden, de risico’s hiervan en de oplossingen hiervoor.

Na de pauze betraden Jenny Groeneveld (HDI) en Paul Hill (Aqualis Braemar) samen het podium voor een lezing over de ontwikkelingen in de Ocean Hull markt. Jenny gaf kort de highlights weer en Paul ging in op de technische kant van het onderwerp. Ton Schox (Sedgwick) kon vanuit hier een mooi bruggetje maken naar brand op containerschepen. Hij kaartte o.a. het type en het aantal incidenten, de uitdagingen, risicomanagement en de toekomst en lessons learned aan. Simon Laros (Nationale-Nederlanden) betrad als laatste het podium en gaf een kijkje in de Cyber Coverage Clause (JCC 2019/008). Daarna ging hij in op de leerpunten die o.a. bestaan uit bewustwording van cyberrisico’s voor de portefeuille, het scheppen van duidelijkheid over ‘silent cyber’, ontwikkelingen van nieuwe clausules en aandacht voor preventie.

Dagvoorzitter Victor van de Lest (Corins) sloot de dag af met een boeiende Q&A en een conclusie van de middag waarna een netwerkborrel volgde.

Boven v.l.n.r.: Simon Laros, Anneke Kooiman, Marc Schuling en Ton Schox.

Onder v.l.n.r.: Emiel Paaij, Jenny Groeneveld, Paul Hill en Victor van de Lest.

Publicatie datum: 29 oktober 2019
Meer nieuws